Floridakīzas laima pīrāgs jeb tarte

laima pirags key tarte pie florida asv garsigi recepte

Viena no galvenajām lietām, ko gribēju izdarīt, apmeklējot Floridakīzas salas, bija slavenā laima pīrāga nogaršošana. Vairāk par citām aktivitātēm Floridakīzas salās lasi šeit. Oriģinālajā receptē tiek izmantoti mazie key laimi (Latvijā neesmu redzējusi nopērkamus), taču gatavojot mājās ar pie mums pieejamajiem laimiem man arī sanāca ļoti garšīga tarte.

Sastāvdaļas pamatnei:
1 paciņa (ap 200g) cepumu (amerikāņi izmanto Graham crackers)
½ glāze cukura
4 ēdamkarotes kausēta sviesta
Sastāvdaļas pildījumam:
½ glāze svaigi spiestas laima sulas(ap 4 laimiem)
2 tējkarotes smalki sarīvētas laima miziņas, tikai zaļā daļa
4 lieli olas dzeltenumi
2 bundžas iebiezināta piena
Sastāvdaļas dekorēšanai:
Saldais krējums, no kura pagatavo putukrējumu vai arī izmanto pāri palikušos olbaltumus
Pagatavošana:
Pamatnei sajauc visas izejvielas un iespiež tās ~20 cm diametra traukā, cep krāsnī 180°C ap 10 minūtēm, līdz pamatne paliek viegli brūna.
Pildījumam saputo olu dzeltenumus līdz viendabīgai, biezai masai. Pēc tam pievieno iebiezināto pienu, lēni puto, pievieno pusi no laimu sulas, turpina putot, tad pievieno otru pusi sulas un sarīvētās miziņas. Tiklīdz masai ir viendabīga konsistence, to ielej pamatnes traukā un apcep 10-12 minūtes. Pēc tam dekorē ar putukrējumu. Oriģinālajā receptē pildījums netiek cepts, jo tas izveido stingru masu skābajai sulai sajaucoties ar iebiezināto pienu, tomēr mūsdienās šī recepte ir pamainīta atbilstoši higiēnas standartiem.

 


1 comment

Pievienot komentāru